Cele 3 tipuri de leaderi. Vezi ce ti se potriveste

mai multe aplicatii la anunturile de angajare
Cum facem sa avem mai multe aplicatii la anunturile de angajare?
September 25, 2017
inteligent emotional
10 semne ca esti inteligent emotional
October 3, 2017
Arata tot
tipuri de leaderi

Prin intermediul Training-ului Premium “Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor” si prin contactul direct cu middle si top management-ul din companiile romanesti, am identificat 3 tipuri de leaderi. Tie ce tip ti se potriveste?

 

  1. Trebuie sa le stiu pe toate. Trebuie sa pot face de toate.

Acest prim tipar, desi foarte util in organizatie, prin cantitatea de munca pe care o depune, in timpul programului si peste program, se afla intr-o cursa nesfarsita. Un concurs contra-cronometru in care rezolva urgente, preia toate situatiile limita, situatiile dificile, situatiile neprevazute. Stie ca face foarte bine ceea ce face si are dreptate. Abilitatile sale si spiritul de initiativa, responsabilitatea, l-au adus unde este astazi.

Cum devii un leader mai bun daca te regasesti in primul tipar:

Intelegi ca initiativa si ambitia te-au adus pana in acest punct, insa acum, ai nevoie sa cresti alti leaderi langa tine, carora sa le dai sansa sa isi asume 100% responsabilitatea pentru obiectivele si rezultatele vizate. Nu mai faci micro-management si nu mai intervi, doar pentru ca poti. Te detasezi, ai incredere 100% in echipa ta, lucrezi la a face compania sa functioneze fara tine si mergi din ce in ce mai rar la birou. Nu pentru a rezolva probleme, ci pentru a pastra si alimenta relatiile cu echipa.

 

  1. Nu ma preocupa leadership-ul. Vreau rezultate.

Daca te recunosti in afirmatia de mai sus, si tu esti foarte util pentru organizatia din care faci parte. Iti ti promisiunile, livrezi mereu la timp si stii ca ceilalti se pot baza pe tine. Esti foarte bun in munca ta si stii asta.

Esti interesat de performanta proprie si nu te preocupa prea mult ce fac ceilalti. Stii ca ai ceea ce ai pentru ca ai muncit si ai evoluat. Stii ca poti obtine orice, daca depui suficient efort.

Cum devii un leader mai bun daca te regasesti in al doilea tipar:

Constientizezi ca acum, dupa ce ai devenit foarte performant, e nevoie sa oferi din experienta ta si altora. Incepi sa predai ceea ce stii si colegilor. Aici incepi ceea ce se numeste calea maiestriei. Marea surpriza la acest nivel? Iti dai seama cate lucruri nu stii si vezi cum, invatandu-i pe altii, obtii doua lucruri foarte importante: devii si mai bun in munca ta si incepi sa te simti implinit, pentru ca ii ajuti si pe altii sa se dezvolte.

  1. Sunt unde sunt datorita echipei mele, care este autonoma si creste in mod constant.

Daca te regasesti aici, probabil nu mai mergi in fiecare zi la birou. Muncesti cand vrei, pentru ca vrei, nu pentru ca trebuie. Nu esti acolo pentru ca fara tine lucrurile nu ar mai functiona. Esti apreciat si respectat de catre echipa ta si de catre persoanele pe care le influentezi nu pentru ceea ce faci, nu pentru rezultatele tale, nu pentru ajutorul pe care il dai organizatiei, ci pentru cine esti ca om. Pentru valorile tale, pentru autenticitate, inspiratia pe care o oferi si pentru puterea exemplului.

Cum devii un leader mai bun daca te regasesti in al doilea tipar:

Gasesti sau ai gasit deja metode prin care sa dai mai departe ceea ce ai invatat: consultanta, mentorat, carti, cursuri, aparitii media, interviuri, formezi alti leaderi.

Lasa-ne un comentariu sub acest articol si spune-ne in ce categorie crezi ca esti in acest moment si ce vrei sa faci pentru a evolua. Va fi un angajament fata de tine si, in acelasi timp, inspiri si alti leaderi sa faca la fel.

Daca vrei sa iti imbunatatesti abilitatile de leader, te invitam la Training-ul Premium “Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor”, un training 100% practic, unde prin metode si exercitii practice, poti dobandi noi abilitati sau iti poti rafina abilitatile pe care le ai deja. De asemenea, primesti raspunsuri la problemele cu care te confrunti in acest moment si poti lua feedback de la alti leaderi cu experienta.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.