Cum ne dezvoltăm abiltățile de negociere și persuasiune?

Tehnologia ne ajută să comunicăm mai bine sau nu?
iulie 13, 2017
Echilibrul în carieră – Există viață după Leadership?
iulie 18, 2017
Arata tot
negociere și persuasiune

Lucrezi în vânzări sau conduci într-o echipă? Probabil știi deja că în ambele situații persuasiunea și abilitățile foarte bune de negociator, te pot ajuta extraordinar de mult. Cum ne dezvoltăm abilitățile de negociere și persuasiune? 

Robert Chaldini a fost profesor de business, marketing și psihologie la Universitatea Stanford și este cunoscut la nivel mondial datorită cărții „Influențează — Psihologia Persuasiunii”, unul din cele mai puternice și relevante materiale scrise pe tema persuasiunii. Cartea a fost deja vândută în peste 3 milioane de exemplare și tradusă în peste 30 de limbi.

Teoria profesorului Chaldini se bazează pe 6 principii extrem de puternice, valabile în orice tip de interacțiune interumană:

 1. Reciprocitate: Ne simțimt obligați să întoarcem favoruri oamenilor care ne-au făcut favoruri în trecut

 2. Angajament și Consistență: Suntem înclinați să facem acțiuni consistente cu acțiuni pe care le-am făcut în trecut

 3. Dovada socială: Credem în ceea ce spun ceilalți și ne place să fim asociați cu ceea ce este popular

 4. Autoritate: Credem în ceea ce spun experții care sunt demni de încredere și transmit credibilitate

 5. Simpatie: Spunem „da” oamenilor pe care îi placem. Spunem „da” similarităților, complimentelor și efortului colaborativ

 6. Raritate: Valorificăm raritatea mai mult decât ceea ce avem în abundență

negociere și persuasiune

Pentru acceptarea, înțelegerea și aplicarea principiilor persuasiunii, este nevoie să luăm în calcul 3 lucruri:

 1. Conform lui Chaldini, persuasiunea nu este sau, mai corect spus, nu trebuie să fie manipulare. Principiile nu au fost gândite în acest fel și nici nu vor funcționa pe termen lung, dacă intențiile celui care le folosește, nu sunt în interesul celui cu care comunică

 2. În carte sunt detaliate multe studii de caz, situații din realitate, care arată extrem de clar, incontestabil aproape, că, folosite corect, toate cele 6 pincipii funcționează, în aproape orice situație

 3. Ca și în cazul negocierii, șlefuirea principiilor necesită o practică corectă

Poți să vezi cum folosirea cu integritate a celor 6 principii ale lui Chaldini te pot ajuta atât în vânzări, cât și în coordonarea și comunicarea cu echipa ta?

Negocierea are și ea principii specifice, funcționale, însă, cum ne asigurăm că le punem în aplicare și ne aduc rezultate?

Cea mai bună metodă pentru însușirea acestor principii, pentru a avea adevărate abilități de persuasiune și negociere, este să înveți de la cei care le stăpânesc deja. Pare banal, dar, dacă ai vrea să devii cel mai bun jucător de tenis, nu ai prefera să înveți de la un campion mondial?

Să înveți negociere de la foarte buni negociatori, este cea mai bună decizie pe care poți să o iei. Dublată cu practica și de dorința de a performa — fără practică nu se poate — lipsa unui progres semnificativ este aproape imposibilă.

Noi suntem pregătiți să te invățăm persuasiune și negociere într-un mod 100% Practic cadrul acestui “TRAINING PREMIUM DE NEGOCIERE SI COMUNICARE RIN PERSUASIUNE, 100% PRACTIC” așa cum ne place și așa cum te-am obișnuit. Împărtășim cu tine tot ce am experimentat cu mii de clienți, persoane fizice și firme mici, medii sau firme multinaționale.

Am văzut cum funcționează și cum nu funcționează persuasiunea și negocierea, la mai multe nivele. Venim cu exemple concrete și soluții la întrebările tale. Mai mult decât atât, pentru că ne concentrăm pe latura practică, vei putea aplica tot ce înveți imediat după cele 2 zile de training.

We Learn as a Team and have Fun!

 •  
 •  
 •  
 •  

Comments are closed.