De ce unele companii gasesc angajati talentati, iar altele nu?

plictiseala si burnout
Cum eviti plictiseala si burnout-ul in echipa ta?
octombrie 9, 2017
cum transmit credibilitate
Cum transmit credibilitate din pozitia de leader?
octombrie 16, 2017
Arata tot
angajati talentati

Te-ai intrebat vreodata de ce unele companii gasesc angajati extrem de buni si au mereu cereri pentru posturile libere, iar alte companii intampina dificultati majore? De ce unele companii gasesc angajati talentati, iar altele nu? Ce face diferenta si cum poti aplica si tu aceasta tehnica?

Stii unde sunt angajatii performanti? La companiile performante, care stiu mai mult si fac mai mult decat concurenta.

Ce au in plus aceste companii?

 

 1. Employer branding foarte puternic

Motivul pentru care companii ca Google, Amazon, dar si companii romanesti de succes au devenit sau devin magneti reali pentru angajati este dat de employer branding sau brand-ul de angajator, un serviciu pe care si noi il oferim clientilor nostri si care ofera rezultate aproape garantate companiilor care nu mai alearga dupa angajati, ci atrag angajatii potriviti la interviurile pe care le sustin.

 

 1. Cultura organizationala atractiva

Companiile ravnite de angajatii foarte buni sunt companiile ce reusesc sa isi construiasca si sa mentina o cultura organizationala atractiva.

Mai simplu spus, companiile care reusesc sa creeze un mediu de lucru si o interactiune foarte placuta la locul de munca, companiile care se preocupa concret si constant de fericirea angajatilor, nu va avea probleme in a recruta oameni noi, foarte buni.

 

 1. Cunostinte si unelte potrivite pentru identificarea si atragerea angajatilor talentati

Angajatii talentati exista in piata si sunt dispusi sa lucreze pentru tine, cu doua conditii.

 • stii cum sa ii gasesti
 • stii cum sa ii abordezi si cum sa ii atragi in compania ta

Numit si HeadHunting sau procesul de „vanare” a angajatilor performanti, aduce in companii cei mai performanti oameni din piata. Mai multe detalii despre procesul de HeadHunting al Evolution HCC, aici.

 1. Metode testate si functionale pentru motivarea financiara si non-financiara a angajatilor

Cum se poate ca motivarea financiara si motivarea non-financiara sa functioneze extrem de bine pentru unii angajatori si foarte slab pentru alti angajatori? Diferenta este data de modul in care pui in aplicare aceste sisteme de motivare in echipa ta. Si aici, recomandam doua metode, pe care si noi le folosim

 

 1. Marketing puternic, online si offline

Deloc de neglijat, element esential pentru companiile care atrag angajatii cei mai buni, marketing puternic si actual, in online si offline. Companiile performante, au o prezenta puternica si ofera valoare in mod constant, pozitionandu-se clar si pozitiv in mintea oamenilor. Astfel, majoritatea posturilor vacante se ocupa foarte repede.

Vrei sa inveti intr-un mod 100% practic, pas cu pas, cum sa implementezi aceste metode in compania in care lucrezi, cum gasesti candidatii talentati (talent finding) si cum atragi acesti candidati la interviurile de angajare? Participa la Training-ul nostru Premium „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” 100% Practic si vei putea aplica toate cele invatate imediat dupa training. De asemenea, intri in contact cu alti experti din domeniul tau si primesti instrumente pe care si noi le folosim in recrutare, evaluare si motivare, pentru peste 1000 de companii romanesti.

We Learn as a Team and have Fun!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comments are closed.