Nu exista angajatul perfect la fel cum nu exista angajatorul perfect. Ce e de facut?

vreau sa fiu leader
Vreau sa fiu leader. Stiu ce este un leader. Ce ma opreste?
septembrie 18, 2017
angajati performanti
Cum te ajuta Interviul de Recrutare sa identifici angajati performanti?
septembrie 19, 2017
Arata tot
angajatorul perfect

Intr-o piata in care cel mai bun castiga, este de inteles sa cautam angajatii cei mai buni, oamenii cei mai perfromanti. Dar ce facem daca cadem in capcana de a cauta angajatul perfect sau angajatorul perfect?

Recruterii stiu ca interviul de angajare nu-ti poate garanta 200% ca ai dat peste un super-angajat, peste un adevarat talent, un om pasionat si determinat sa produca rezultate si sa creasca continuu. De aceea rolul unui interviu de angajare are loc mai ales pentru ca recrutorul si viiorul angajat sa se cunoasca, sa vada unde si cum pot contribui.

 

Poate te-ai confruntat si tu cu cel putin una din urmatoarele situatii:

  • am angajat pe cineva, dar a plecat dupa 2 saptamani
  • la interviu parea potrivit, insa nu isi tine promisiunile si nu livreaza la timp
  • are mari dificultati in ceea ce priveste lucrul in echipa
  • nu face niciodata mai mult decat i se cere
  • este cel mai bun angajat al meu, a plecat dupa 4 ani, ce sa fac?

 

De ce? Angajatul perfect nu exista. Insa te poti mandri cu angajatii tai acutuali daca stii cum sa-i ajuti.

Toate aceste situatii, si sunt doar cateva exemple, au la baza cauze profunde. Ajutorul specializat oferit de catre o firma de recrutare, poate aduce lumina in multe dintre aceste cazuri. Problemele simple sau mai complexe cu care te confrunti tu sau oamenii din departamentul de resurse umane, au fost intampinate si depasite si de alte companii romanesti, mici si mari. Exista profesionisti care au raspunsuri si solutii. Trebuie doar sa stii unde sa cauti.

Angajatorul perfect?

Alta fateta a aceleiasi capcane, angajatorul perfect: ne plateste extraordinar, ne asculta, ne ajuta, ne ofera numai provocari pe masura puterilor noastre, nu face nimic care sa ne deranjeze, lucreaza mereu peste program, ofera prime fantastice si asa mai departe.

Daca pleci la drum cu obiective nerealiste, este extrem de probabil ca, mai devreme sau mai tarziu, sa sfarsesti dezamagit.

Creierul uman este programat pentru a cauta cele mai bune solutii si cele mai bune situati, care ii ofera placere. Piata muncii evolueaza, se diversifica, iar angajatii au mult mai multe oportunitati si standarde mai ridicate decat in trecut. Insa toate acestea au nevoie de un echilibru si de contactul cu realitatea.

 

Solutia?

Fii specific. Intelege ce vrei, ce stii sa faci si ce meriti pentru ceea ce esti si stii sa faci in acest moment. Accepta provocari, chiar daca, in prima secunda, par imposibile. Cu alte cuvinte, fa bine ceea ce tine de tine, concentreaza-te pe valoarea pe care tu poti sa o oferi in acest moment, iar rata ta de success va crete considerabil.

Daca cauti angajatii cei mai potriviti pentru compania ta, inscrie-te sau inscrie-ti expertul in resurse umane la Training-ul HR Premium de Recrutare, Motivare si Evaluare personal, pentru a stii cum gasesti oamenii cei mai buni si a cum poti diminua semnificativ problema retentiei angajatilor, pentru a nu mai pierde timp si bani in procese de recrutare care nu se mai termina.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.