Ce înseamnă să fii lider?

produs
Decizi pentru tine sau esti un produs al societatii
mai 31, 2016
Urmatorul nivel dupa punctul mort din Business
iulie 22, 2016
Arata tot

Aş vrea să încep acest articol cu concluzia la care am ajuns în urma anilor de experienţă în munca cu oamenii, şi anume: “Pot spune clar şi ferm că, în calitate de manageri, noi nu gestionăm oameni, noi ca şi manageri gestionăm emoţii, toate emoţiile oamenilor cu care lucrăm.”

Acesta este şi motivul pentru care să fii lider este dificil şi devine tot mai dificil cu fiecare an ce trece. Noi, ca şi oameni, evoluam.  Prin urmare, ca să putem ţine pasul cu toate schimbările şi progresul omenirii, e nevoie să înţelegem mişcările de pe piaţă şi să ne adaptam la schimbările din fiecare zi. Lucrul acesta se poate întâmpla doar prin înţelegerea şi însuşirea Inteligenţei Emoţionale.

Toate schimbările pe care le vedem şi le simţim se datorează emoţiilor şi stărilor pe care fiecare dintre noi le are şi felul în care noi reacţionăm la cei din jurul nostru, iar ei reacţionează la noi. Să fim lideri, înseamnă în primul rând să ne putem coordona pe noi înşine, şi abia apoi pe cei din jurul nostru. Mai mult, dacă e să ne gândim la ce înseamnă Inteligenţa Emoţională, inclusiv aceasta promovează în principal o cunoaştere de sine aprofundată şi o gestionare a propriilor emoţii şi stări, tocmai pentru a înţelege cum îi influenţăm noi pe cei din jurul nostru. Totodată, Inteligenţa Emoţională însemnă înţelegerea şi gestionarea emoţiilor celor din jurul nostru.

Astfel, stăpânind Inteligenţa Emoţională, lucrurile vor deveni mai predictibile, ne vom putea adapta mai uşor la noile contexte şi vom putea lua decizii tot mai bune în ceea ce ne priveşte şi în ceea ce îi priveşte pe oamenii pe care îi coordonam. Lucrul acesta ne va ajuta să fim persoane cumpătate, cu un nivel de autocontrol ridicat, indiferent de problemele cu care ne confruntăm, persoane ce câştigă uşor încrederea deplină a oamenilor,  dar şi multe altele pe care le vom discuta la acest curs.

Vreau să închei spunând că prin Inteligenţa Emoţională vom deveni liderii pe care oamenii vor să îi urmeze. Astfel, rog managerii care ne urmăresc să îşi adreseze următoarea întrebare: “Sunt  genul de lider pe care inclusiv eu l-aş urma?”

Dacă încă mai aveţi aspecte la care consideraţi că e nevoie să lucraţi, vă invităm la cursul nostru de leadership prin Inteligenţă Emoţională pentru a lucra şi exersa împreună acele laturi. După curs, încrederea oamenilor în voi va creşte exponenţial, precum şi numărul  celor care vă vor urma.

Andreea Busecan, Trainer Evolution HCC

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.