Ce vor angajatii? Evoluția companiei și nevoile reale ale angajatilor

succesul in cariera
Succesul in cariera sau cum slefuiesti diamantul din tine?
iunie 11, 2017
Cum să construiești brand
Cum să construiești Brand? O metodă simplă
iunie 16, 2017
Arata tot
Ce vor angajatii

Ce vor angajatii? Știi care este legătura dintre evoluția companiei și nevoile reale ale angajaților? Există o astfel de legătură? Dacă da, cum o identificăm, cum o consolidăm și cum o măsurăm în companie?

Sensul oricărei companii, mici sau mari, este să crească, să evolueze. Doar astfel poate continua să existe, să fie relevantă pentru piață, pentru clienți. Să producă mai multă valoare perceptibilă și profit.

Opusul nu este stagnarea, ci declinul. Lipsa focusului, muncă multă și rezultate puține, lipsa productivității, a vânzărilor, angajați nefericiți, clienți nemulțumiți.

O companie trebuie gândită și dezvoltată pentru a crește. Dar o companie este condusă și crescută de către oameni. De leaderi, de manageri, de angajați, de parteneri și așa mai departe. Ceea ce înseamnă că, dincolo de viziune și strategie, de plan, pentru a crește avem nevoie de oameni.

Iar aici este punctul în care vedem cum totul se leagă. Pentru ca angajații să-și dorească să crească compania, trebuie să simtă ei înșiși o creștere la nivel personal și profesional. Cu alte cuvinte, crește oamenii, iar ei, cu ajutorul viziunii și implicării tale, se vor ocupa de creșterea companiei.

Dar ce vor angajații?

Angajații tăi vor siguranță, diversitate, semnificație, conexiune și iubire, creștere și contribuție. Nevoile angajaților tăi sunt nevoi umane pe care le avem fiecare dintre noi.

Ai, așadar, două variante:

  1. Te asiguri că implementezi strategii și metode pentru toate nevoile de mai sus și astfel de asiguri că pui bazele unor relații echilibrate în echipa ta
  2. Pornești dinspre angajați și îi întrebi, efectiv, ce-și doresc. Pentru că există posibilitatea ca nu toți să poată articula exact ce vor în acest moment sau să nu se simtă în siguranță să o facă (sperăm că nu e cazul la tine), roagă-ți angajații să-și creeze căte un bucketlist — o listă cu 10/ 20/ 100 de lucruri pe care vor să le facă în viață și puneți aceste liste în birou, într-un loc vizibil

 

Aici există, din nou, două beneficii foarte importante:

  1. Angajații își clarifică ce e important pentru ei, ce își doresc cu adevărat
  2. Tu știi ce să le oferi sau cum să-i ajuți să obțină ceea ce își doresc

Se întâmplă un lucru minunat în acest caz. Retenția în compania ta va crește cu minim 30%. Indiferent dacă unii angajați vor pleca din compania ta la un moment dat, vor aprecia modul în care ai aliniat nevoile companiei cu nevoile lor. În primul rând ți-ai ajutat angajații să crească. Apoi, acest tip de abordare te va ajuta cu siguranță la creșterea brand-ului companiei, iar acest lucru va continua să îți aducă angajați foarte buni și clienți pe măsură.

După cum vezi, folosind această strategie, toate părțile au de câștigat.

Cunoaște nevoile și dorințele reale ale angajaților tăi, oferă-le acele lucruri sau ajută-i să le obțină singuri, iar ei vor fi fericiți să ajute la creșterea companiei.

Ce este foarte important de reținut e că, de fapt, nu exiști tu, managerul sau antreprenorul, angajații și compania. Aceste elemente nu sunt separate. Există un singur element, noi. În care fiecare trebuie să-și înțeleagă rolul și să beneficieze de mediul, de cultura și de oamenii care să-i ajute, să-i sprijine în evoluția lor.

Dacă și tu vrei să afli cum să conectezi punctele importante în lucrul cu echipa ta, ești invitatul nostru la Training-ul Premium de „Leadership prin Inteligență Emoțională”. Fii 2 zile alături de noi și lideri cu experiență și vei învăța cum să aplici stiluri de leadership, bazate pe tipuri de organizatii si tipologii de echipe si de angajati, aflii factori care contribuie la succesul unui lider: cum ne construim credibilitate, cum castigam increderea si respectul celor din jur și cum sa cunoastem si mai bine echipa și business-ul din care facem parte, sa ne dezvoltam gandirea strategica de business si sa ne obisnuim sa gandim pe termen lung.

 

 *Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC in  Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta dar si in alte orase din tara, sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 

  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC

Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.