Cea mai simplă formă de Leadership

Brand-ul de angajator
Brand-ul de angajator –  Arată-le cine ești și vor dori să lucreze pentru tine
mai 29, 2017
succesul in cariera
Succesul in cariera sau cum slefuiesti diamantul din tine?
iunie 11, 2017
Arata tot
cum să fii leader

Conduci o echipă? Despre câți oameni este vorba? 3? 5? 20? 50? Mai mult de 50? Vrei să știi care este cea mai simplă formă de Leadership?

Conform testului MBTI creat de Katharine Cook Briggs și fiica ei Isabel Briggs Myers și inspirat de psihologul Carl Jung, există 16 tipuri de personalitate, grupate astfel.

 1. Analiticii: Arhitectul, Logicul, Comandantul, Debater-ul
 2. Diplomații: Avocatul, Mediatorul, Protagonistul, Combatantul
 3. Protectorii: Logisticianul, Apărătorul, Executivul, Consulul
 4. Exploratorii: Virtuosul, Aventurierul, Antreprenorul, Entertainer-ul

Dacă vrei o metodă mai simplă, conform testului DISC, creat de William Moulton Marston, există 4 tipuri de personalitate:

 1. Directivii
 2. Influenții
 3. Stabilii
 4. Conștincioșii

Îți prezint aceste metode în spatele cărora stă foarte multă muncă de cercetare psihologică pentru că sunt foarte practice și te pot ajuta enorm în recrutarea și retenția angajaților tăi. Aceste tipuri de personalitate nu sunt stricte, cum am putea crede, nu căutăm să punem etichete. Însă există înclinații și preferințe ale noastre ca oameni, ale angajaților, care ne ajută să-i vedem așa cum sunt, să-i înțelegem, să-i ajutăm și să îi punem într-o poziție din care pot și vor să performeze.

Ce vreau să spun este ceea ce, probabil, și tu știi, ca leader, manager sau responsabil de resurse umane. Oamnii sunt diferiți, provocările sunt diferite, dar există soluții, dacă suntem dispuși să le căutăm și să acționăm.

Dacă ai citit până aici, probabil vrei să știi care este cea mai simplă formă de Leadership. Nu mi-am propus să îți ofer o pastilă magică, tocmai de aceea am început cu două metode foarte ineresante și practice, al căror rezultate le vei vedea în decurs de câteva săptămâni sau chiar mai repede, dacă le folosești. Leadership-ul necesită dedicare, timp și energie. Dar vreau totuși să îți spun care cred eu că este cea mai simplă formă de Leadership.

Este ceva ce am învățat de la Simon Sinek, un principiu incredibil de simplu și de puternic. Vrei să fii leader? Ai grijă de persoana din stânga ta și de persoana din dreapta ta. De persoanele din imediata ta apropiere. Dă-le încredere în ceea ce fac, ajută-le să strălucească. Grija ta reală pentru două persoane. Atât. Vei vedea cum, făcând acest lucru cu dedicare și sincer, procesul se va multiplica în companie și leadership-ul va deveni ceva vizibil, palpabil, care va oferi multă inspirație și rezultate noi.

Dacă vrei să afli și să știi cum aplici și alte strategii foarte bune de leadership pe care noi le-am testat în lucrul nostru cu middle și top managementul companiilor din România, Vino la Training-ul de Leadership 100% Practic, pe care îl organizăm în orașul tău. Vei pleca cu strategii concrete și răspunsuri la probelemele cu care te confrunți în acest moment. Vei vedea cum, prin strategii clare și dezvoltare continuă, echipa ta va păși dincolo de ceea ce crede că este în acest moment.

 

 *Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC in  Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta dar si in alte orase din tara, sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 

  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC

Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

We Learn as a Team and have Fun!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comments are closed.