Afla de la parinti cum influentezi cu integritate din postura de Lider

Cum să ținem o ședință
Cum să ținem o ședință pentru a avea impact —7 Strategii
August 7, 2017
Tehnici de comunicare – Functioneaza intotdeauna?
August 15, 2017
Arata tot

Termenul de lider are mare legatura cu capacitatea de a influenta. Capacitatea de a impacta si de a crea schimbare. De a duce oamenii intr-o directie in care acestia vor sa mearga. Insa in momentul in care ne dam seama de acest lucru, ne intrebam: Cum influentezi cu integritate din postura de Lider? Cum te asiguri ca cea ce faci este, intr-adevar, in interesul oamenilor?

Influentarea cu Integritate, influentarea care pune pe primul loc omul din fata ta, interesele, nevoile si dorintele lui, are la baza doua principii simple. Esti gata sa afli care sunt?

 

  1. Intentia

Care este intentia ta reala, profunda? Aici ai nevoie de un singur lucru — de sinceritate. Care este transformarea pe care vrei sa o produci si de ce faci acest lucru? Care este rezultatul final si cine este beneficiarul? Este intentia ta una pozitiva, in serviciul oamenilor/ echipei sau intentia ta pune oamenii tai pe locul doi, pentru a servi un interes personal? Daca intentia ta este in interesul oamenilor si doresti sa creezi impact pozitiv, pentru ei, daca asta te ghideaza, atunci influentezi cu integritate.

  1. Rezultatul pe termen lung

Un al doilea aspect, pe care l-am auzit la Andy Szekely, tine de rezultatul pe care il creezi sau la care contribui. Mai exact, rezultatul pe termen lung.

Esti parinte? Daca nu esti parinte, poti sa-ti imaginezi urmatorul scenariu. Sa spunem ca ai un copil. Care a racit si care, pentru a se face bine, are nevoie sa ia un medicament cu un gust nu prea placut. Probabil in acel moment o sa vrei sa-l convingi sa ia medicamentul. Poate apelezi la povesti, la metafore, la jocuri, pentru a obtine rezultatul dorit. Ce se intampla ca urmare a interventiei tale e ca, in cateva zile, copilul se simte mult mai bine, revine la energia de dinainte si e pregatit de actiune.

In acest caz, oare ai influentat cu integritate? Da, pentru ca ai provocat un rezultat pozitiv, benefic pe termen lung, pentru persoana pe care ai influentat-o.

Sigur, ai putea spune ca si in cazul intentiei, si in cazul rezultatelor pe termen lung, linia e destul de subtire. O sa spun ca linia e subtire doar daca nu esti pregatit sa fii 100% sincer. Daca citesti acest articol, sansele sunt destul de mari ca tu sa vrei sa influentezi cu integritate, sa vrei sa iti ajuti oamenii si nu sa ii incurci.

Data viitoare cand vrei sa te asiguri ca influentezi cu integritate, pune-ti aceste 2 intrebari si raspunde sincer la ele.

Daca conduci deja o echipa si vrei sa cresti ca lider, sa inveti cum sa influentezi intr-o masura mai mare, cum sa ai mai mult impact asupra echipei pe care o conduci, participa la Training-ul Premium Plus Leadership de Coordonare si Motivare a echipelor. Ia-ti instrumentele de care ai nevoie ca lider, prin exercitii practice, concrete — poti aplica tot ceea ce inveti imedia dupa training.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  

Comments are closed.