Echilibrul în carieră – Există viață după Leadership?

negociere și persuasiune
Cum ne dezvoltăm abiltățile de negociere și persuasiune?
July 18, 2017
feedback constructiv
Cum să oferim feedback constructiv și cu impact?
July 26, 2017
Arata tot

Dacă coordonezi o echipă, indiferent de mărimea ei, știi că a fi un adevărat leader nu este un job. Este un fel de a fi. Iar acest fel de a fi necesită asumare, creștere continuă, energie, răbdare și timpul tău. Cum creem echilibrul în carieră?

 Te-ai simțit vreodată captiv în rolul de Leader? Ai simțit că nu mai ai timp pentru tine? Date fiind provocările cu care te confrunți ca leader, faptul că nu totul este previzibil și viteza cu care se întâmplă lucrurile, poate și tu te-ai simțit, măcar o dată, captiv de acest rol de leader, pe care ți l-ai asumat.

 

Există viață după Leadership? Cum rămâne cu tine, cu familia, cu viața personală?

Am să-ți spun un lucru cu care s-ar putea să nu fi de-acord. Cel puțin, nu imediat. Leaderii pe care îi admirăm, nu sunt captivi, nu sunt blocați de și în ceea ce fac. Altfel spus, au depășit aceast stadiu și, prin focus și pregătire, îl poți depăși și tu.

Motivul pentru care se naște acest conflict înăuntrul leader-ului, lipsa de echilibru între viața profesională și viața personală, sentimentul de sufocare, lipsa de timp, agitația, frica vine, într-o mare măsură, dintr-o lipsă de înțelegere. Aici nu mă refer la o înțelegere teoretică de tipul: am înțeles ideea. Ci de o înțelegere profundă, care se vede în comportament, în atitudine, în deciziile pe care le iei zi de zi. O înțelegere transpusă în acțiuni.

 

 

 

viață după leadership

 

 

Îți ofer un scurt exercițiu:

Pe o foaie de hârtie, fă un tabel pe patru coloane. În prima, scrie cum vrei să fii ca leader. În a doua, scrie cum ești acum. În a treia coloană, scrie lucrurile care stau între tine cel de acum și tu așa cum îți dorești să fii. A patra coloană este destinată soluțiilor. Scrie concret, simplu și clar ce poți face pentru a schimba această situație.

După cum am mai spus și în alte articole despre leadership, schimbarea reală trebuie și poate să vină doar de la tine.

Există viață după leadership. Dacă schimbi ceea ce știi că trebuie schimbat. Nu te baza doar pe ceea ce simți. Scrie lucrurile la care ai de lucrat. Viteza cu care aliniezi planurile vieții tale, ține de două aspecte: prima, determinarea ta, a doua, îndrumarea și soluțiile primite de la profesioniști.

Pentru a grăbi acest proces de creștere și a alinia ceea ce simți cu ceea ce faci, te așteptăm la “TRAINING-UL DE LEADERSHIP PREMIUM, 100% PRACTIC” la care te poți înscrie și tu acum.

Barierele pot fi depășite dacă folosești instrumente clare și mai ales instrumentele potrivite. Dincolo de tot ce ți-am pregătit, de pildă, cum poți rezolva cat mai repede si intr-un mod inteligent conflictele și poți implementa schimbare care să fie ușor acceptată de echipă, vei primi și răspunsuri la problemele tale specifice.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.