Importanta Exit Interviului

training de leadership
De ce ti-ar prinde bine sa participi la Training-ul de Leadership?
noiembrie 25, 2017
training memorabil
5 pasi pentru un training memorabil
ianuarie 12, 2018
Arata tot

„Daca exista vreun secret al succesului, el se afla in abilitatea de a intelege punctul de vedere al celeilalte persoane si de a vedea lucrurile atat din perspectiva sa, cat si a noastra.” (Henry Ford)

 

Exit interviul este la fel de important ca si interviul de angajare, astfel este necesar sa-i acordam atentia pe care o merita cu adevarat.

 

De ce este important exit interviul, daca un angajat a decis oricum sa plece?

Un exit interviu ne poate ajuta in primul rand in noul proces de recrutare, deoarece angajatul care pleaca ne poate oferi o mai buna imagine asupra respectivei pozitii si chiar oferi anumite sugestii pentru a imbunatati experienta viitorului angajat.

Mai mult decat atat, un exit interviu ne poate ajuta in luarea unor masuri de imbunatatire a mediului de lucru, de imbunatatire a procesului de retentie, masuri de crestere a motivatiei, implicarii si satisfactiei angajatilor din companie. Astfel, dupa cum se poate vedea, exit interviul nu este nicidecum o pierdere de timp, ci mai degraba un instrument valoros pentru specialistii de resurse umane.

Avem de cele mai multe ori tendinta sa credem ca un angajat a decis sa plece la o alta companie pentru mai multi bani, dar banii nu sunt intotdeauna principala cauza a plecarii din companie.

Mai exista si angajati care decid sa paraseasca o companie din cauza ca nu mai simt ca se dezvolta asa cum si-ar dori sau ca nu au prea multe oportunitati de a creste profesional. Este important pentru departamentul de HR sa cunoasca care sunt motivele si nemultumirile angajatului care pleaca, deoarece informatiile obtinute sunt importante pentru imbunatatirea proceselor si sistemelor interne.

Suntem oameni, drept pentru care de cele mai multe ori ne face placere sa oferim sugestii si sa ni se solicite parerea, astfel pentru un angajat care paraseste compania exit interviul reprezinta sansa de a-si face cunoscut punctul de vedere, de a oferi un feedback constructiv si de a ramane in relatii bune cu vechiul angajator.

Recomandarea noastra este sa stati de vorba cu angajatii la plecare, sa ramaneti obiectivi pe durata discutiei si sa nu judecati angajatul pentru decizia sa.

Vrei sa inveti intr-un mod 100% practic, pas cu pas, cum sa implementezi aceste metode in compania in care lucrezi, cum gasesti candidatii talentati (talent finding) si cum atragi acesti candidati la interviurile de angajare? Participa la Training-ul nostru Premium „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” 100% Practic si vei putea aplica toate cele invatate imediat dupa training. De asemenea, intri in contact cu alti experti din domeniul tau si primesti instrumente pe care si noi le folosim in recrutare, evaluare si motivare, pentru peste 1000 de companii romanesti.

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.