Care este impactul limbajului non-verbal intr-o negociere?

anuntul eficient
Recrutezi White Collar? – uite cum scrii anuntul eficient
august 23, 2017
19 motive sa participi la Training-urile de HR si Leadership in Septembrie
august 29, 2017
Arata tot

Fie ca urmeaza sa ai prima ta negociere importanta in mediul profesional, fie ca vrei sa-ti imbunatatesti abilitatile de negociere, stii cat de important este ce spui atunci cand negociezi. Dar stii ce este mai important decat asta? Ce nu spui. Care este impactul limbajului non-verbal intr-o negociere? Citeste in continuare pentru a afla cine castiga de fiecare data intr-o negociere si cum poti si tu sa faci asta.

Ok, intram direct in subiect.

Stii cine castiga intotdeauna intr-o negociere?

Exista cateva aspecte esentiale, care fac mereu diferenta, indiferent de situatie.

  1. Cine are mai multa claritateasupra: intalnirii, propriilor obiective, obiectivelor interlocutorului
  2. Cine are mai multa incredere ca va castiga.Pare evident, dar da, cel care are certitudinea ca va castiga negociere, are sanse foarte mari sa castige. Mentalul sau ii va dicta actiunile si comportamentul necesare, pentu a castiga.
  3. Cine vrea si ofera mai multa valoare perceputa si relevantapentru interlocutor
  4. Cine are mai multe informatii, cunostinte, experienta si rezultate cu privire la subiectul in cauza/ problema care se vrea rezolvata

Ca sa castigi o negociere, este nevoie sa oferi valoare perceputa si relevanta

Poate te intrebi de ce vorbim despre aceste lucruri intr-un articol care dezbate limbajul non-verbal.

Limbajul non-verbal nu este o cauza la care sa lucram. El este rezultatul emotiilor si gandurilor recurente pe care le avem despre noi, despre o situtie, despre interlocutor, despre rezultatul final.

Asadar, nu cadea in capcana in care sa fii crispat, incercand sa-ti controlezi fiecare gest sau incercand sa fii „greu de citit”

Limbajul non-verbal va spune, intr-adevar, foarte multe despre tine. Atat pentru cei foarte buni in a-l citi, cat si pentru cei mai putini pregatiti. Insa nu uita de ce esti acolo, nu uita obiectivul tau. Cel mai puternic castiga, de fiecare data.

Vrei sa maresti semnificativ sansele tale de a castiga urmatoarele negocieri? Participa la Training-ul Premium de Comunicare si Negociere prin Persuasiune. Acest training 100% Practic te va ajuta sa te pozitionezi si sa comunci inteligent, folosindu-te de comunicarea non-verbala, vei stii sa iti „citesti” mai bine interlocutorul, sa fii persuasiv, sa gestionezi corect conflictele si sa provoci schimbare.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.