Legătura dintre leadership şi inteligenţa emoţională

Urmatorul nivel dupa punctul mort din Business
July 22, 2016
Motive pentru care să participi la cursul ,,Leadership prin Inteligenţă Emoţională”
September 1, 2016
Arata tot

Când ne gândim la un lider puternic, ne imaginam o persoană care ştie cum să îşi coordoneze eficient angajaţii, dar în acelaşi timp, să îi facă să vină la locul de muncă motivaţi şi cu chef de muncă. Este o realitate faptul că în mediul business o mulţime de angajaţi se confruntă cu o serie de probleme la locul de muncă care îi pun pe aceştia într-o situaţie nefavorabilă, ce aduce în mod inevitabil, rezultate scăzute. Un lider bun înţelege faptul că acesta trebuie să le ofere motivaţie oamenilor din jur, să îi încurajeze, să fie alături de ei, să îi înţeleagă, pentru a avea mai apoi rezultate. Ei bine, un lider bun se poate naşte peste noapte, însă sunt prea rare cazurile, iar atunci când îţi doreşti să ajungi acolo, trebuie să munceşti şi mai ales, să accepţi că trebuie să faci câteva schimbări.

Un lider bun va munci şi va căuta continuu orice oportunitate de dezvoltare, deoarece o astfel de investiţie este una care va avea un impact semnificativ atât în viaţă lui, cât şi în mediul business în care acesta activează. Fie că aţi mai auzit sau nu, inteligenţa emoţională este un capitol important din viaţă oricărui lider, iar în continuare vom încerca să vă explicăm care este conexiunea între cele două concepte: leadership şi inteligenţă emoţională.

Inteligenţa emoţională este abilitatea de a înţelege şi de a gestiona nu doar emoţiile proprii, ci  şi a oamenilor din jurul tău. Asta înseamnă că, de exemplu, un lider va ştii cum să reacţioneze în situaţii de presiune şi va face tot posibilul să iasă din această situaţie într-un mod cât mai raţional şi sigur, fără a-şi pierde controlul şi fără să ridice tonul la echipă cu care lucrează. Pentru lider, inteligenţa emoţională reprezintă cheia spre succes, iar cei care au înţeles acest fapt, ocupă în prezent poziţii înalte, în cele mai bine cotate companii. Este în condiţia omului să reacţioneze greşit, să nu îşi calculeze reacţiile pe care le are, însă acest lucru se poate îmbunătăţi, fără dar şi poate.

Daniel Goleman, cel care a scris cartea ,,Inteligenţă emoţională” (pe care v-o recomandăm să o citiţi), susţine faptul că aceasta se poate dobândi în timp, prin exerciţiu. Ce rezultate îţi aduce? O echipă mult mai motivată, gestionarea situaţiilor într-un mod eficient şi, până la urmă, o viaţă echilibrată în cele două medii: business şi personal. Practic, tot acest concept se poate reduce la faptul că un lider bun va fi raţional şi inteligent când vine vorba de emoţii, el va şti să îşi gestioneze subiectivitatea şi îşi va concentra în acelaşi timp atenţia către echipa alături de care îşi doreşte să ajungă cât mai sus.

După cum spuneam, inteligenţa emoţională a unui lider se poate dobândi prin exerciţiu, care ajută la formare. În prezent, există posibilitatea participării la diferite training-uri şi workshop-uri care ajută în acest sens. Dacă îţi doreşti să investeşti în tine şi în echipă ta, noi îţi recomandăm training-ul ,,Leadership prin Inteligenţă Emoţională”, iar pentru mai multe detalii te invităm în continuare aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.