Liderii buni vorbesc ultimii și cel mai puțin. Cum facem asta?

leadership și oratorie
Leadership și oratorie. De ce liderii buni devin oratori buni?
iunie 29, 2017
cum comunicăm cu clienții
Cum îmbunătățim modul în care comunicam cu clientii?
iulie 13, 2017
Arata tot
Liderii buni vorbesc ultimii

În acest articol am explicat cele cinci niveluri de leadership și cum putem evolua și măsura performanța noastră ca lideri. Dacă nu l-ai citit, te invit să o faci acum. Merită timpul tău. Vei vedea de ce funcția și obiectivele tale personale nu sunt suficiente pentru a pune oamenii în mișcare și a-i face să-și dorească cu adevărat să te urmeze. Astăzi îți spun că Liderii buni vorbesc ultimii si cel mai putin.

Liderii buni nu țin să-și impună primii punctul de vedere și nu vor să aibă dreptate cu orice preț. Liderii buni nu sunt dominați de ego. Liderii buni nu vorbesc primii ca să influențeze partenerii de discuție în direcția dorită de ei. Nu caută să ducă discuția în avantajul lor pentru că știu că succesul personal este strâns legat de succesul celor pe care îi conduce sau îi înfluențează. Știu că treaba lor este să inspire și să își ajute echipa să aibă succes, să creeze lideri la rândul lor.

Un secret pe care liderii buni l-au înțeles și îl aplică în viața lor este să vorbească ultimii și cel mai puțin. Există și câteva explicații pentru asta.

  1. În comunicare și în leadership, cine este mai bine informat și cine știe să transmită cel mai bine informația cea mai relevantă, câștigă.
  2. Nu îi poți ajuta pe cei din jurul tău, nu poți produce rezultate și creștere bazându-te pe ceea ce crezi că știi despre oamenii tăi sau despre organizație. Nu rezolvi ceea ce ție ți se pare important, ci îi asculți pe oameni, vezi ce e important pentru ei, ce își doresc ei, apoi vii în sprijinul lor. Iar asta poți face abia după ce ai ascultat foarte bine.

Cum vorbim ulimii și cel mai puțin? Cum facem asta?

E simplu. Când conștientizăm că leadership-ul e despre succesul celorlalți și nu despre succesul personal, când înțelegem că adevărul nu e la noi, ci la celălalt, că nu putem rezolva o problemă pe care nu o cunoaștem și că a asculta activ, cu adevărat omul din fața noastră ne va oferi rezultate înzecit mai mari decât dacă încercăm un stil dictatorial, vom începe să comunicăm diferit.

Vrei să afli în mod concret și practic cum poți să devi un leader care are rezultate, impact și o influență pozitivă asupra oamenilor?

Nu aștepta până când problemele vor fi prea mari și prea greu de rezolvat. Înscrie-te acum la Training-ul Premium Plus „Leadership de Coordonare și Motivare a Echipelor” 100% Practic.

Participă la 2 zile de training alături de noi. Ceea ce îți promitem este că vei putea aplica cele învățate imediat după training pentru a obține rezultatele de care tu și echipa ta aveți nevoie.

 

 *Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC in  Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta dar si in alte orase din tara, sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 

  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC

Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.