Luna de “miere” intre angajat si angajator sau cand se termina inductia

Sistemul roților dințate în leadership.
ianuarie 27, 2017
Sursele de conflict la locul de muncă, avem rezolvare?
martie 15, 2017
Arata tot

Exista o perceptie generala asupra angajarii atat din partea companiilor, cat si a angajatilor, si anume: firmele considera ca o pozitie libera a fost acoperita, se finalizeaza  recrutarea de personal disponibil, chiar din prima zi in care angajatul s-a prezentat la locul de munca, iar de cealalta parte a baricadei, angajatii se considera ca facand parte din cadrul unei companii imediat dupa acceptarea ofertei si semnarea contractului de munca. Aceast tip de abordare este total GRESITA!

In primele saptamani sau in prima luna modul in care se formeaza relatia dintre angajat si angajator este una cruciala, atat pentru rezultatele companiei, cat si integrarea si performanta noului angajat la locul de munca.

Prima luna este pentru ambele parti: angajat-angajator, perioada de cunoastere, de interactiune si de confirmare sau infirmare a potrivirii dintre cele doua parti, ca intr-o relatie de “cuplu”, de altfel. In aceasta perioada de cunoastere cele doua parti decid daca vor merge mai departe impreuna sau este necesar sa se desparta, ca rezultat al incompatibilitatii.

Este necesar sa mentionam ca rata de parasire a companiei este mai mare in randurile noilor angajati, astfel putem constata ca in prima luna relatia dintre angajat si angajator este una foarte vulnerabila. Chiar daca noul angajat are o anumita experienta de munca anterioara, nu i se pot da sarcinile specifice pozitiei imediat ce a intrat pe usa companiei, asta ar insemna sa fie aruncat in “cusca cu lei” si lasat sa iasa de acolo de unul singur. Actionand astfel compania pune in pericol atat rezultatele proprii, cat si siguranta noului angajat. Astfel, pentru a consolida aceasta relatie este important ca firmele sa aiba un program de inductie bine creionat pentru noii angajati.

Cu un astfel de program companiile se asigura ca noul angajat primeste informatiile necesare pentru indeplinirea sarcinilor si responsabilitatilor pozitiei pe care o ocupa, despre procedurile de lucru, despre echipa, persoanele sau departamentele cu care va colabora, beneficii si programele de dezvoltare, etc.  Este recomandat sa fie introdus intr-un program de trainingurisau cursuri specifice pozitei. De exemplu noi ii trecempe toti noi colegi prin acest curs premiu de resurse umane pe zona de Recrutare, Motivare si Evaluare Personal, iar pe cei cu experienta mai mare prin Cursul de Leadership prin Inteligenta Emotionala. Persoanele de vanzari  trec prin Cursul de Negociere si Persuasiune cat si prin cel de Comunicare, etc.

Indiferent ca noul angajat are sau nu o experienta anterioara pe o pozitie similara, prin acest program de acomodare noii membri isi insusesc informatiile necesare, inteleg modul de functionare a companiei si rolul pe care ei il au in cadrul acesteia.

Prin urmare, in prima luna compania trebuie sa acorde o mare atentie noului angajat astfel incat acesta sa-si insuseasca capacitatea de asumare a responsabilitatii pozitiei pe care o ocupa si indeplnirea sarcinilor corespunzator. De asemenea, atat angajatul, cat si angajatorul sunt in egala masura responsabili de consolidarea acestei relatii, de aceea este important ca asteptarile ambelor parti sa fie clare si transparente chiar de la inceputul relatiei pentru o buna continuitate si colaborare.

Procesul de recrutare se termina in momentul in care viitorul coleg sa adaptat si integrat total in organizatie in special cu  mediul de lucru, echipei, a inteles ce are de facut si este acolo cand avem nevoie de el cel mai mult. Multe din aceste aspecte si alte secrete le detaliem si explicam la Trainingul nostru Premiu HR care este un Curs de Recrutare, Motivare si Evaluare a Angajatilor, 100% Practic,  sustinut in Cluj, Timisoara, Sibiu, Iasi, Constanta.

*Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC din Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta si sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 


  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC


Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.