Cum eviti plictiseala si burnout-ul in echipa ta?

strategii de resurse umane
Afla cele mai eficiente strategii de resurse umane
octombrie 9, 2017
angajati talentati
De ce unele companii gasesc angajati talentati, iar altele nu?
octombrie 16, 2017
Arata tot
plictiseala si burnout

Echipa este cea mai importanta resursa a ta. De aceea, e esential sa te asiguri ca oamenii tai se simt foarte bine la locul de munca si functioneaza la parametrii potrivti. Cum eviti plictiseala si burnout-ul in echipa ta?

Cand spun “parametrii potriviti” nu ma refer doar la parametri potriviti pentru companie, ci si la parametrii potriviti pentru fiecare angajat.

Cum adica?

Exista 2 situatii in care se pot afla angajatii tai. Le voi detalia pe fiecare.

 

  1. Burnout

Angajatul primeste mult prea multe provocari raportat la cunostintele si abilitatile sale si la resursele interne si externe pe care le are: energie, timp, resurse materiale. Cu alte cuvinte, ai pus angajatul intr-o pozitie in care e cel mai probabil sa nu reuseasca. Isi epuizeaza toate resursele, nu mai poate performa, iar tu nu iti atingi obiectivele. In acest caz, demisia e un aspect mult mai putin important comparat cu efectele reale ale burnout-ului: probleme de sanatate fizica si emotionala, boala, epuizare, stres.

  1. Plictiseala

La polul opus, ai angajatii plictisiti. Fac ceea ce au de facut, insa nu au nicio tragere de inima. Ii pastrezi pentru ca produc rezultate, dar simti ca se poate mai mult. Vrei sa faci o schimbare, dar nu stii cu ce sa incepi. Pot fi “salvati” acesti angajati sau mai bine ii concediezi?

Motivul plictiselii si lipsei de interes la locul de munca, este dat tot de nivelul provocarilor.

Angajatul plictisit primeste provocari prea mici, fata de cunostintele si abilitatile sale SAU provocari care nu au legatura cu abilitatile sau dorintele sale din acest moment.

Aici este recomandat sa faci o evaluare a acestor angajati, pentru a gasi solutiile corecte.

 

  1. Armonie si Performanta

Cum creezi armonie si performanta in echipa? Ca urmare a unei evaluari, este nevoie sa balansezi nivelul provocarilor, in functie de nivelul real si de dorintele reale si actuale ale angajatilor tai.

Vrei sa rezolvi problema burnout-ului sau a angajatilor plictisiti in echipa ta? Inscrie-te acum, cu un pret special, la Training-ul Premium Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor, un training 100% Practic, pentru persoanele care vor sa produca rezultate, cu exercitii si metode pe care le poti aplica imediat dupa training.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.