Recrutare prin Social media:  Canale noi de recrutare

angajati performanti
Cum te ajuta Interviul de Recrutare sa identifici angajati performanti?
septembrie 19, 2017
mai multe aplicatii la anunturile de angajare
Cum facem sa avem mai multe aplicatii la anunturile de angajare?
septembrie 25, 2017
Arata tot
Recrutare prin Social media

Daca in trecut era suficient sa postezi job-urile din compania ta pe platoforme specializate si sa astepti CV-urile, acum, acest lucru functioneaza din ce in ce mai putin. Ce este de facut? Care sunt canalele noi in recrutare si cum poti face recrutare prin social media?

Comportamentul angajatilor si candidatilor tai in mediul online si offline este in continua schimbare.

Ca sa vezi mai clar acest lucru, luam un exemplu simplu. Gandeste-te pentru cateva secunde la modul in care folosesti internetul in acest moment. Unde petreci cel mai mult timp, daca esti 100% sincer cu tine? Acum gandeste-te pentru cateva secunde la cum foloseai internetul acum 5, poate 10 ani? E evidenta diferenta, nu?

Adevarul este ca locul in care ii gasesti acum pe angajatii tai, este locul unde iti petreci si tu cel mai mult timp. In social media. Acolo discuta cu prietenii, sunt anuntati in legatura cu diverse evenimente, posteaza ceea ce este de interes pentru ei, cauta companii ca a ta, cumpara sau vand lucruri, se relaxeaza, etc. E uimitor cum atat de multe interese si activitati se pot gasi intr-un singur loc.

 

Daca angajatii pe care ii cauti sunt undeva anume, acolo trebuie sa fii si tu

Companiile inteligente au inteles acest lucru si acorda o importanta reala segmentului social media. Posteaza regulat, sunt constanti conform unui plan de continut bine gandit. Posteaza text, fotografii si video-uri cu echipa si mediul de lucru, materiale „behind the scenes”, gif-uri, interviuri cu echipa si multe alte lucruri interesante, care ii apropie pe viitorii candidati de firma si care cresc considerabil brand-ul tau de angajator.

Cum poti recruta prin social media?

 1. Facebook ads: reclame platite, tintite catre profilul angajatului pe care il cauti
 2. Recomandari de la sau prin intermediul angajatilor pe care ii ai deja — oamenii buni vor aduce in companie oameni cel putin la fel de buni ca ei. Pentru ca atat angajatii tai, cat si noi, ca oameni, tinem foarte mult la imaginea si la reputatia noastra. Aceasta metoda functioneaza foarte bine pentru ca primesti recomandari de calitate si scurtezi timpul in procesul de recrutare
 3. Clipuri video: Recrutezi? Nu te opri la un anunt scris, filmeaza un video prin care prezinti noul post si vorbesti despre candidatul pe care il cauti. La final, roaga-i pe cei care urmaresc compania ta, sa dea anuntul mai departe daca cunosc pe cineva despre care ei cred ca s-ar potrivi
 4. Publica video-uri sau fotografii cu echipa ta, in mod regulat. Arata-le oamenilor care este atmosfera si ce faceti zi de zi. Totodata, vei arata viitorilor candidati ce ii asteapta si de ce posturile pentru care angajezi sunt, intr-adevar, o oportunitate
 5. Anunta prin video-uri sau fotografii atunci cand angajezi. Chiar daca nu toti oamenii pe care ii angajezi vor ramane in firma, anunta-i printr-un video sau printr-o fotografie. Fa din angajare un eveniment si arata-i noului venit ca prezenta lui in echipa chiar conteaza. Sau, cel putin fa asta cu cei mai buni angajati ai tai.
 6. Promoveaza pagina “Cariere”/ “Job-uri” de pe site-ul tau, in social media. Daca angajezi frecvent, probabil ai deja sau te-ai gandit ca ar fi util sa adaugi o pagina pe site-ul companiei in care sa listezi posturile disponibile, cu detalii. Promoveaza aceasta pagina, ajuta-i pe oameni sa stie ca angajezi.
 7. Descrie prin text sau imagini, intr-un mod interesant si distractiv, profilul candidatului pe care il cauti. Fii creativ si vei fi tinut minte si recomandat mai usor.

Esti specialist in resurse umane si vrei sa afli si mai multe? Participa la „Training-ul de Recrutare, Motivare si Evaluare personal”, pentru a recruta mai usor cu uneltele potrivite si a stii exact cum sa pastrezi oamenii buni in companie.

We Learn as a Team and have Fun!

 •  
 •  
 •  
 •  

Comments are closed.