Cum sa castigi o negociere de pret in 3 pasi simpli

negocierea
„Negocierea înseamnă să obţii maximul de la oponentul tău.”
mai 3, 2018
Arata tot
strategii de negociere

Este bine-stiut faptul ca s-au scris o multitudine de carti pe tema negocierilor in achizitii sau in vanzari, precum si despre strategii de negociere. Mai mult, astazi oricine poate participa la traininguri sau la cursuri de negociere. 

Pentru cei care nu au destul timp pentru o documentare intensa, am pus la dispozitie trei tactici pentru a obtine cel mai bun pret, indifierent de domeniu.

 

Fa-ti clientul sa inteleaga impactul financiar in cazul in care refuza sa semneze

 

Orice afacere are drept tinta reducerea cheltuielilor clientului si/ sau a cresterii veniturilor. Impactul financiar rezultat din refuzul cumpararii reprezinta suma dintre cresterea venitului si scaderea cheltuielilor. Cu cat mai generoasa suma finala, cu atat mai probabil este ca clientul sa cumpere, iar tu poti creste pretul ofertei.

In consecinta, inainte de a a stabili pretul, trebuie sa identifici toate modalitatile prin care produsul sau seviciile tale vor creste venitul, precum si aprecierea clientului, si vor reduce cheltuielile.

 

Cum poate oferta ta sa creasca veniturile?

  1. Mai multi clienti pentru clientul tau.
  2. Mai multe achizitii de la clientii clientilor tai.
  3. Cresterea increderii clientului in abilitatile tale.

 

Cum poate oferta da sa diminueze cheltuielile?

  1. Reducerea inventarului.
  2. Reducerea costului de livrare.
  3. Reducerea costului de achizitie a clientului.
  4. Mai putine documente.

Aceasta tactica functioneaza deoarece clientii( si toti ceilati) sunt mai motivati de frica de a pierde decat decat de posibilitatea de a castiga.

 

Asigura o gama de preturi, dar specifica si pretul final

 

Dezvlauirea pretului nu este mereu cea mai buna idee, mai ales daca inca nu i-ai demonstrat clientului impactul financiar al colaborarii cu tine. Important este sa alegi pretul corect, nici unul mic, dar nici unul ridicat.

Formularea ta poate fi de tipul: 

Pretul depinde in functie de fiecare client, tinand cont de detalii. In mod normal, pretul ar fi intre suma X si suma Y. Sunt convins ca putem stabili de comun acord un pret care sa se plieze pe pozitia dumneavoastra.

 

Oferirea unui discount numai dupa ce parteneriatul este sigur

 

Cele doua tehnici anterior descrise trebuie puse in aplicare inainte de a dezvalui pretul. Daca strategia de negociere este corecta, atunci nici clientul cel mai dificil nu va pune la indoiala abilitatile tale sau pretul.

Cu toate aceste, oricine va incerca sa beneficieze de o reducere. Daca dumneavoastra acceptati acest lucru si oferiti un pret mai mic, atunci credibilitatea scade si riscati sa va pierdeti avantajul. Sfatul nostru este sa ramaneti fermi pe pozitie.

In cazul in care considerati ca este benefic sa scadeti din pret, negocierea trebuie modificata. In aceasta situatie veti oferi reducerea numai in conditiile in care veti scoate o clauza din contract.

Vrei sa inveti cum sa negociezi eficient si sa folosesti in favoarea ta tacticile de negociere? 
Participa la Trainingul de Negociere prin Persuasiune ! Un training 100% Practic care iti pune la dispozitie toate uneltele de care ai nevoie si iti ofera raspunsuri la intrebari si probleme specifice pe care le ai in acest moment.
  • 3
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.