Sursele de conflict la locul de muncă, avem rezolvare?

Luna de “miere” intre angajat si angajator sau cand se termina inductia
martie 2, 2017
Este benefica investitia in anagajati prin traininguri?
martie 21, 2017
Arata tot

Diferențele de personalitate
 

   Relațiile de colegialitate sunt în majoritatea cazurilor impuse. Asta înseamnă că în foarte puține dintre cazuri alegem cu cine lucrăm. În mediul de lucru real, angajații unei companii vin din medii cu substraturi culturale diferite și tocmai acest lucru îi face să fie unici prin aportul pe care îl aduc în companie.

Odată cu unicitatea vin și diferențele de ordin personal. Vorbim aici despre factorii de personalitate, pe care ii dezvoltam si in trainingul nostru premium de Team-Leadership sustinut in mai multe orase din tara, care au un impact major în stilul de interacțiune al angajaților unei companii. Este bine-cunoscut faptul că personalitatea este unul dintre aspectele foarte dificil de modificat, iar deseori, este văzută ca trăsătură a individului.

Diferența dintre stilurile de personalitate poate fi un factor declanșator dar și un factor de menținere a conflictelor la locul de muncă. Conflicte pe care le poti rezolva daca esti HR Specialist sau Manager sau ,de ce nu,  un coleg sau un Lider informal.

 

 

 

 

 

Să luăm exemplul unui coleg care are un stil de personalitate dependentă. El are tendința de a cere indicații și confirmări în mod repetat. Acest stil se poate plia pe un stil de personalitate care este îndreptat spre grijă și afecțiune, însă vine în contradicție cu un stil de personalitate evitativ, care respinge interacțiunea și preferă să lucreze solitar.

Diferența dintre stilurile de personalitate, în sine, nu este o problemă într-o organizație. Este problematică însă, indisponibilitatea de a înțelege cum această diferență poate determina și întreține conflictele. Odată înțeleasă și acceptată această dinamică, conflictele vor putea fi abordate costructiv.

Diferențele de valori
Fie că abordăm aceste aspecte prin prisma nivelelor diferite de vârstă sau prin prisma mediilor de dezvoltare diferite, valorile personale pot reprezenta o amenințare serioasă pentru mediul pașnic al unei colaborări colegiale. Sistemul de valori personale se formează pe un fundament solid și are șanse foarte mici de modificare pe parcursul vieții.

Circumstanțele prin care intervin modificări în sistemul personal de valori sunt de cele mai multe ori situații traumatice sau cu impact emoțional foarte puternic asupra persoanei. Cum în cadrul unei companii se discută mai puțin despre situații traumatice, modificarea sistemului de valori, astfel încât el să vină în completarea majorității colegilor, este un lucru imposibil de atins.

Ce rămâne de făcut? Conștientizarea și înțelegerea acestor diferențe fundamentale, iar apoi acceptarea lor ca atare și căutarea de modalități creative pentru preîntâmpinarea sau soluționarea conflictelor sunt câteva opțiuni indicate în aceste situații discutate in Cursul nostru de Leadership sustinut in Cluj, Timisoara, Sibiu, Iasi, Constanta,  la care te poti inscrie si tu ( vezi AICI detaliile cursului) afli si mai multe surse cat si rezolvarea lor cu exemple clare care te va ta in carieajura ta.

*Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC din Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta si sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 


  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC


Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.