Cum aplici leadership-ul pentru a crea echipe performante?

Echipa unita
Echipa unita — Cum intaresti legatura dintre membrii echipei tale?
noiembrie 1, 2017
Cum coordonezi o echipa in 4 pasi simpli
Cum coordonezi o echipa in 4 pasi simpli?
noiembrie 25, 2017
Arata tot
cum aplici leadership-ul

Stii ce face diferenta in procesul de recrutare? De ce unii angajatori au mereu de unde alege, iar altii sunt intr-un continuu proces de recrutare si retentie? Leadership-ul. Afla cum aplici leadership-ul pentru a crea echipe performante.

Recitesc cartea lui Simon Sinek, ”Start with Why”. Primele propoziții ale cărții spun ”Urmăm lideri nu pentru că trebuie, ci pentru că vrem. O facem nu pentru ei, ci pentru noi”.

Condu oamenii acolo unde ei vor sa mearga

Conflictul intre nevoile companiei si nevoile angajatului apare pentru ca nu exista o directie comuna intre cele 2 elemente. Compania vrea profit si angajati implicati. Angajatii vor salarii extraordinare si companii unde sa simta ca aparin si evolueaza.

Cum aduci toate aceste lucruri impreuna?

Creaza focus din a raspunde nevoilor angajatilor sau candiddatilor, inaintea nevoilor companiei.

Angajatii declara ca parasesc un loc de munca pentru ca nu se simt apreciati. Alte motive sunt: nu simt ca apartin, nu simt ca evolueaza personal sau profesional.

Ca leader e nevoie sa stii cum sa aliniezi aceste lucruri.

Daca vrei angajati impliniti, e nevoie sa faci ca prapastia dintre angajat si angajator sa dispara. Cum faci acest lucru?

  1. Scop comun, articulat, înțeles, cu care toată lumea rezonează
  2. Valori care decurg din scopul comun
  3. Cultura organizationala care permite materializarea scopului

Nu e nevoie sa fii perfect, ci sa stii cum sa atragi oamenii care cred in aceleasi lucruri ca si tine.

Ceea ce declara foarte multi leaderi care au echipe performante si autonome, care cresc continuu, este ca succesul lor se datoreaza oamenilor pe care i-au atras in commpanie. Se refera, desigur, la oamenii potriviti pentru companie.

Vrei sa afli cum sa devii un leader performant pentru echipa ta si sa duci oamenii in directia in care ei vor sa mearga? Inscrie-te la Training-ul Premium ”Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor”fii alaturi de noi doua zile intr-un training 100% Practic si ia-ti metodele si uneltele concrete de care ai nevoie si pe care le poti pune in practica imediat dupa training.

  • 5
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.