Cum poți măsura dacă ești un leader bun pentru echipa ta? – Partea I

recrutare
Cum arată și cum ar trebui să arate anunțul tău de recrutare?
aprilie 29, 2017
leader
Cum poți măsura dacă ești un leader bun pentru echipa ta? – Partea a II-a
mai 4, 2017
Arata tot
leader

Dacă ești responsabil de o echipă, știi cât de important este leadership-ul în activitatea ta de zi cu zi. Fie că vorbim despre obiective, comunicarea cu echipa, atmosfera de lucru sau ridicarea energiei echipei tale. Tu, ca și leader trebuie să fii acolo 100%. Prin exemplul tău, prin energia ta, prin modul în care înțelegi și sprijini oamenii pe care îi conduci către succes.

Dacă citești aceste rânduri, poate te-ai întrebat măcar o dată: Sunt un leader bun? Cum pot fi un leader mai bun începând de azi? Ce pot face azi ca oamenii să mă urmze? Cum pot să-mi fac echipa mai productivă? Cum pot să-i ajut pe oameni să fie împliniți?

Faptul că te-ai întrebat aceste lucruri arată că nu te mulțumești cu puțin și vrei ca echipa ta să performeze, indiferent de condiții. Te-ai întrebat însă și cum poți măsura nivelul de leadership la care operezi? Ai o metodă de măsurare pe care o folosești în mod constant?

Acum poți învăța patru metode noi prin care să evaluezi munca ta, așa încât să te asiguri că ești mereu într-o continuă creștere. Pentru că, după cum știi, creșterea ta ca leader este direct proporțională cu creșterea companiei, a echipei tale și a nivelului de satisfacție al clienților.

1. Metoda internă

Cunoașterea și evaluarea internă este, poate, cea mai importantă. Ea e motorul activității tale. De aici pornesc toate acțiunile tale care, prin și cu ajutorul echipei se transfrmă în rezultate.

  1. Pe o scară de la 1 la 10, câtă încredere ai în tine ca leader?
  2. Ce ai face azi dacă ai avea cu 5% mai multă încredere în tine?
  3. Care sunt 3 lucruri pe care le poți face azi pentru a dubla eficiența ta ca leader?
  4. Care sunt cele 3 lucruri prin care tu te diferențiezi ca leader? Ce obiceiuri zilnice sau săptămânale poți implementa pentru a pune în practică acești diferențiatori?
  5. Dacă ai fi leader-ul perfect, cum ar decurge o zi din viața ta? Dar a echipei tale?

2. Metoda externă

Un leader excelent cunoaște direcția, riscă primul și nu lasă pe nimeni în urmă. Un leader nu dă comenzi, ci își sprijină oamenii. Iar pentru a-i sprijini, trebuie să-i cunoască.

  1. Ce crede echipa ta despre tine? Folosește scrisori/ bilețele anonime pentru a afla ce apreciază și ce nu apreciază echipa la tine. Adună plusurile și minusurile și dă-ți o notă. Pentru aspectele de îmbunătățit cu care ești de acord, implementează 3 acțiuni pe care să le faci în mod constant. Nu în ultimul rând, mulțumește echipei pentru feedback-ul primit.
  2. Cum ar arăta mediul ideal de lucru pentru tine și echipa ta? Care sunt 3 îmbunătățiri concrete pe care le poți propune/ aduce mediului vostru de lucu începând de săptămâna aceasta?
  3. Ce fac foarte bine leaderii pe care tu îi admiri? Cum poți aplica și tu aceste lucruri?

 

Dacă vrei să îți dezvolți abilitatile de Lider și să vezi cum poți influența și coordona mai bine echipa spre rezultatele mult dorinte, te poți înscrie la Training-ul Premium Plus de Leadership Motivațional prin Inteligență Emoțională”

Poti accesa acest training inhouse customizat pentru Echipa ta.

Ne poti trimite solicitarea ta aici.

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.