Trendurile 2017 despre Recrutarea activă și HeadHunting

Cum iti dezvolti brandul de angajator in 2017.
decembrie 12, 2016
Headhunting-ul: activitatea din spatele cortinei de recrutare
ianuarie 19, 2017
Arata tot

Astazi, specialiștii din recrutare sunt într-o continua cautare de noi talente.

Aceasta cautare continua le permite recrutorilor sa economiseasca timp valoros in momentul in care exista o noua pozitie libera si mai mult decat atat sa isi creeze si consolideze reteaua de contacte. In prezent, nu mai este suficient sa postezi anumite anunturi pe diverse portaluri si apoi sa astepti CV-urile din partea candidatilor. Acum este nevoie de o mai mare implicare, perseverenta si dedicare din partea recrutorilor in vederea gasirii candidatului potrivit pentru o anumita pozitie sau companie.

Piata fortei de munca.

Piata fortei de munca s-a schimbat in ultimii ani si prin urmare s-a schimbat si modul de abordare a procesului de recrutare de catre recrutori. In aceasta piata dinamica, intr-o continua schimbare, specialistii in resurse umane trebuie sa fie atenti la orice “miscare”, deoarece numai astfel pot ajunge sa cunoasca piata mult mai bine, sa intrevada noi oportunitati de a ajunge mai usor la candidatii potriviti si sa utilizeze cele mai eficiente metode de recrutare. Intr-adevar, la un moment dat recrutarea pasiva a fost principalul instrument utilizat de recrutori, dar in piata existenta, aceasta metoda, inca practicata, isi arata tot mai mult ineficienta si absenta rezultatelor in procesul de recrutare.

Startup Stock Photos

Recrutarea activa. 

Astfel, ca umare a unei necesități a apărut recrutarea activă (active sourcing), metodă tot mai des întâlnită în activitatea specialiștilor HR. Recrutarea activă este un instrument cheie în procesul de recrutare, deoarece permite recrutorilor să se orienteze direct către acei candidați potriviți pentru o poziție și companie. De asemenea, metoda selecției active permite și economisirea unui timp prețios, deoarece nu se mai consumă foarte mult timp cu verificarea unui număr mare de CV-uri venite din partea candidaților în urma unui anunț, aplicanți care s-ar putea să nu fie potriviți profilului căutat. Astfel, pentru eficientizarea procesului de recrutare, selecția activă s-a dovedit a fi soluția salvatoare, oferind avantajul de a identifica mai rapid candidații doriți.

În prezent specialiștii în resurse umane trebuie să aibă capacitatea de a adopta și utiliza metodele și canalele de recrutare potrivite pentru nivelul și specificul fiecărei poziții ce trebuie ocupată, ca rezultat al “războiului” ce există pe piața forței de muncă pentru atragerea și reținerea „talentelor”.

De ce sa alegem Headhuntingul?

În cazul pozițiilor de middle management, top management și a celor foarte specializate headhunting-ul este cel mai des utilizat, dar totodată și metoda cea mai eficientă. Pentru acoperirea unor astfel de poziții se apelează tot mai mult la companiile de headhunting, care oferă siguranța unui proces de recutare eficace și eficient. Într-adevăr, sunt necesare anumite investiții, dar comparând rezultatul (avânt spre dezvoltare, mai mare competitivitate pe piață, recuperarea investiției într-un timp scurt) procesului de headhunting cu investiția făcută, companiile nu ar trebui să-și facă “bătăi de cap” în plus, ci să se bucure de “roadele” pe care le are headhunting-ul asupra companiei.

Intr-o alta ordine de idei, specialistii HR trebuie sa dea dovada de o dexteritate in alegerea metodelor de recrutare in functie de specializarea necesara unei anumite pozitii, senioritate, cultura organizationala a companiei pentru care se recruteaza, competitivitatea pe piata și chiar dimensiunea acesteia.

Schimbările înregistrate în industria recrutării i-au făcut pe specialiștii în resurse umane să nu mai așteapte aplicările candidaților pentru ocuparea unor poziții, ci dimpotrivă să meargă ei către candidați, recurgând la un proces de recrutare activă în scopul identificării și atragerii talentelor nedescoperite. Utilizarea acestei metode le asigură ocuparea rapidă a pozițiilor existente, dar și a pozițiilor viitoare ce urmează să apară în companii. În ceea ce privește headhunting-ul, acest proces se dovedește a fi din ce în ce mai potrivit și eficient în oricare dintre pozițiile pentru care se recrutează, ca urmare a devenit un “instrument” important în activitatea specialiștilor în resurse umane.

Asadar, daca va doriti sa economisiti timp valoros, sa aveti rezultate sigure si posibilitatea de a modela procesul de recrutare in functie de nevoi, recomandarea noastra este sa incercarti atat recrutarea activa, cat si headhunting-ul.

Citește mai multe despre HeadHunting!

Te poti dezvolta alaturi de noi la Trainingul HR Premium,100% Practic din Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta si sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Specialist in Resurse umane pe zona de Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal. Este special concept pentru Specialisti in resurse umane, recruiteri dar si manageri.

 

In 25-26 februarie te asteptam in TIMISOARA la CURSUL HR PREMIUM!

 

  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

Solicita acum o oferta sa-ti dezvolti brandul de angajator  si sa iti recrutezi oamenii potriviti.

Intra acum in contact cu unul din specialistii HCC .

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC


Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.