Complexitatea recrutarii creste constant in raport direct cu imbogatiriea domeniilor profesionale. Tehnicile de baza functioneaza cu succes pe termen lung, doar in contextul in care sunt adaptate si pliate pe nevoile pietei si a clientilor nostri. Gandirea de tip strategic analiza constanta a strategiilor aplicate si a capacitatilor personale pot garanta un management eficient al timpului si pot asigura cresterea in constistenta si angajament a recruiterului de succes.
Am detaliat in cele ce urmeaza 4 dintre abilitatile necesare unui recruiter de succes. Aceste abilitati nu sunt innascute, ele pot fi antrenate si pot avea un efect major in performanta pe domeniul resursellor umane
Ne referim in primul rand la gandirea strategica. Capacitatea de a gandi strategic vizeaza orientarea spre specte concrete si orientate spre rezultat si rezolvare de probleme.
In prezent recrutarea este procesul care necesita un demers important de prospectare a pietei si aplicarea strategiilor de abordare care s-au dovedit cele mai eficiente in timp. Aceste procese sunt sustinute si evidentate de capacitatea de gandire strategica. Ne indepartam de imaginea recruiterului care vizeaza cantitatea interviurilor.
Suntem mult mai concentrati pe a fi operativi, pe a organiza si urmari cu strictete strategia stabilita, astfel incat sa crestem posibilitatea inchierii pozitiilor cu succes.
Pentru ca antrenamentul capacitatii de gandire strategica sa aiba loc, el trebuie sa beneficieze de o analiza atentaa, atat a necesitailor cat si a strategiilor aplicate dar si a progresului inregistrat. Nevoile, strategiile si progresul, toate aceste constructe sunt personale, iar capacitate de auto-analiza este cruciala in asigurarea unui demers optim.