Cum transmit credibilitate din pozitia de leader?

angajati talentati
De ce unele companii gasesc angajati talentati, iar altele nu?
octombrie 16, 2017
angajatii potriviti
Afla singura metoda prin care poti gasi angajatii potriviti
octombrie 23, 2017
Arata tot
cum transmit credibilitate

Coordonezi sau conduci o echipa? Esti leader? Vrei sa afli cum creezi mai multa credibilitate pentru a-ti duce oamenii acolo unde vor sa ajunga? In acest articol am pregatit cateva solutii pentru tine, ca iti arata cum creezi credibilitate, cum transmiti credibilitate si cum cresti ca leader, indiferent de nivelul la care te afli in acest moment.

 

  1. Promiti atat cat poti sa faci si faci de fiecare data ceea ce promiti

De multe ori, intelegem prin a fi leader, pozitia de a fi leader. O pozitie ca oricare alta, intr-o organizatie, care presupune sa coordonam oameni. Sa ne asiguram ca isi fac treaba bine, sa-i certam cand nu o fac bine si asa mai departe.

Adevarul e ca leadership-ul nu inseamna pozitia pe care o ocupi in organizatie, ci cu pozitionarea ta fata de oamenii pe care ii conduci.

Cand realizezi ca leadership-ul nu e despre tine, leader-ul, ci despre cei pe care ii conduci, vei incepe, aproape automat, sa aplici aceasta strategie. Promiti atat cat poti sa faci si faci de fiecare data ceea ce promiti. Cu alte cuvinte, stii care iti sunt limitele, stii ce poti sa faci si nu promiti lucruri nerealiste. In acelasi timp, iti indeplinesti toate promisiunile. Astfel, creezi credibilitate si incredere in echipa ta, prin puterea exemplului personal.

 

  1. Faci tranzitia de la a da raspunsuri, la a-ti asculta echipa in mod activ

Cand devii leader faci tranzitia naturala de a a da raspunsuri, de a a stii si a impune adevarul tau, la a-ti asculta echipa si a implementa solutiile lor.

De ce? I-ai angajat pentru ca sunt buni la ceea ce fac. Atunci, de ce nu-i lasi sa faca lucrurile pentru care i-ai angajat?

Vei incepe sa intelegi ce vor si ce simt oamenii tai. Ce pot si ce nu pot sa faca. Ce trebuie imbunatatit si ce functioneaza deja in organizatie.

In acelasi timp, vei incepe sa iei decizii impreuna cu echipa si nu vei mai simti nevoia acuta de a controla totul, pentru ca acum stii ca esti pe maini bune, ca echipa aleasa de tine poate si va face lucrurile sa se intample. Iar daca vor exista greseli, stii ca toti veti invata din ele, veti evolua si accepti asta.

  1. Iti asumi responsabilitatea pentru toate greselile

Creezi credibilitate si incredere asumandu-ti responsabilitatea pentru toate greselile. Da, toate. Pentru tot ce nu functioneaza. Pentru ca tu ai initiat si ai contribuit, prin deciziile tale, prin comportamentul tau, prin felul tau de a fi si prin actiunile tale la tot ce se intampla bine si mai putin bine in organizatie. Iti asumi tu ce nu functioneaza, pentru ca te simti conectat cu echipa. Nu cauti vinovati si nu te deranjeaza sa iti asumi punctul in care va aflati. Pentru ca stii ca aceasta este doar o etapa si ca, impreuna, veti reusi.

 

  1. Succesul nu este succesul tau, ci succesul echipei

Daca leader-ul autentic isi asuma toate greselile echipei, nu isi asuma si tot succesul. Succesul este al echipei. Al tuturor. Reusitele, performanta, sunt contributia intregului grup.

 

  1. Nu duci echipa unde vrei tu, ci unde vor ei

Extrem de important, un aspect pe care s-ar putea sa nu-l constientizezi pe deplin daca inca te straduiesti sa controlezi soarta echipei. Leader-ul nu trebuie sa duca echipa acolo unde vrea el, ci acolo unde vrea echipa sa ajunga.

Lasa-ne un comentariu in care sa ne spui: ce crezi ca au in comun toate aceste puncte? Cum ai descrie leader-ul intr-o propozitie?

Daca vrei sa evoluezi ca leader, sa inveti cum creezi incredere si respect in echipa, care este stilul de leadership care ti se potriveste, cum implementezi schimbarea, cum gestionezi conflictele si cum poti sa-ti ajuti echipa ca si leader, Participa la Training-ul „Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor”, training 100% Practic, cu exercitii, exemple si unelte care sa te duca cu un pas mai aproape de obiectivele tale. In plus, iti raspundem la toate intrebarile pe care le ai in acest moment in ceea ce priveste rolul tau de leader si echipa ta.

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.