Leadership și oratorie. De ce liderii buni devin oratori buni?

Comunicare interdepartamentală
Comunicare interdepartamentală: Management vs HR
June 22, 2017
Liderii buni vorbesc ultimii
Liderii buni vorbesc ultimii și cel mai puțin. Cum facem asta?
June 29, 2017
Arata tot
leadership și oratorie

Există o legătură directă între leadership și oratorie? De ce este comunicarea esențială pentru liderii de la orice nivel? Cum ne ajută comunicarea să evoluăm ca lideri?

Liderul este acea persoană care conduce un grup înspre un scop concret și comun. Cum conduce? Conform unei viziuni, unui set de principii și de valori. Pe cine conduce? Grupul de oameni este, de obicei, unul foarte specific. O comunitate anume, o organizație care face un anumit lucru sau chiar o țară. Ceea ce unește acest grup este scopul comun și faptul că toți sau marea majoritate decid să îl urmeze pe lider.

Liderul însă mai are nevoie de un aliat, foarte important, pentru a câștiga încrederea oamenilor și a lucra la evoluția relațiilor cu grupul și din interiorul grupului. Acest element este comunicarea.

Niciun lider nu poate duce la îndeplinire viziunea sa dacă nu poate comunica clar, nu poate transmite încredere și nu poate să-i inspire pe cei din jur, să le transpună pe înțelesul lor și în interesul lor ce au de îndeplinit, de ce fac acest lucru, cum anume îl fac și cum știu că au reușit.

Să luăm drept exemplu o companie. Atât la început, în primii ani de existență, când se pun bazele companiei, cât și ulterior, o dată cu scalarea, liderul sau liderii din companii au nevoie de tot mai mulți oameni capabili în jurul lor, pentru a reuși ceea ce își propun. De la echipă, la clienți, parteneri, colaboratori și așa mai departe.

Din timpul societăților tribale, oamenii se strâng în jurul unei povești care îi inspiră, îi captivează și a cărei continuări îi interesează în mod direct. Aici intervine măestria comunicării. Cum formulezi și cum transmiți mesajul tău, astfel încât să ajungă la receptor exact așa cum ai intenționat sau într-o formă chiar mai bună. În așa fel încât să îl pui pe cel din fața ta în mișcare. Să simtă și să își dorească să contribuie la viziunea ta, a liderului.

Noi, la Evolution HCC vedem cât de importantă este comunicarea în munca noastră, în fiecare zi. Știm, de asemenea, care sunt provocările a peste 1000 de companii românești, pe care le-am ajutat prin intermediul serviciilor de resurse umane, Recrutare & Headhunting, teambuildinguri sau a training-urilor pe care le organizăm.

Acum vrem să te invităm și pe tine să participi la un Training Premium, pe care l-am creat să răspundă exact acestei problemecum comunicăm inteligent? Vino la Training-ul Premium de Comunicare și Negociere prin Persuasiune, un training 100% Practic.

Vei afla cum să comunici eficient, cum negociezi cu clienții, colegii și echipa ta și primești răspunsuri la problemele specifice cu care te confrunți în acest moment.

 

 *Daca ti-a placut articolul si informatiile primite il poti da Share si Like pe Facebook, Linkedin si pentru prietenii tai sa poata afla cat mai multe persoane aceste informatii valoroase pentru bunastarea noastra la locul de munca.

Te poti dezvolta alaturi de noi participand la evenimente si cursurile HCC in  Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta dar si in alte orase din tara, sa-ti cresti abilitatile si cunostintele de Manager si HR Specialist sau poti sa soliciti un curs customizat doar pentru echipa ta!

TRAINING PREMIUM DE RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE A PERSONALULUI, 100% PRACTIC

Acest curs de resurse umane este pentru Recruiteri, Specialisti HR si Manageri  si se desfasaoara in Sibiu, ClujNapoca, Iasi, Constanta, Timisoara.

 

  VEZI AICI AGENDA COMPLETA SI CURSURILOR EVOLUTION HCC

DETALII SI INSCRIERI

 

„Dezvoltarea continua a mediului de lucru si adaptabilitatea la schimbarea continua este cheia spre succes si evolutie.”

 

Evolution HCC is building your future!

AGENDA TRAINING-URI HCC

Daca doresti un training personalizat de Negociere si Persuasiune, HR, Leadership prin Inteligenta Emotionala, Comunicare si Managemntul conflictului, doar pentru compania/echipa ta,  ne poti contacta DIRECT.

DORESC O OFERTA DE TRAINING!

We Learn as a Team and have Fun!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.