De ce ti-ar prinde bine sa participi la Training-ul de Leadership?

leadership
Pot lucra introvertul si extrovertul in aceeasi echipa?
noiembrie 20, 2017
Importanta Exit Interviului
noiembrie 30, 2017
Arata tot
training de leadership

A trecut o alta saptamana productiva si interactiva pentru echipa HCC si participantii sesiunii cu numarul 12 a Training-ului de Leadership pe Coordonarea si Motivarea Echipelor, care a avut loc in Cluj-Napoca.

De fiecare data cand sustinem cu succes si observam entuziasmul participantilor la fiecare sesiune de training ne incarcam cu energie pozitiva si multa forta de munca. Pentru ca ne place ceea ce facem si ne dorim sa ii invatam si pe altii, organizam serii de evenimente de tip training deschise sau cursuri pentru dezvoltarea abilitatilor de soft skills pe care le sustinem in mai multe orase cheie din tara, la un interval de  timp.

Trainerii care sustin aceste cursuri sunt specializati pe tematicile despre care povestesc si bineinteles au abilitati de predare excelente pentru ca fiecare participant sa inteleaga notiunile in detaliu si sa plece spre casa cu lectia invatata.

Tematica cheie din aceasta sesiune a trainingului a fost: tipologiile de lideri aplicat in leadership-ul situational si cum ne comportam in functie de situatie, task, nivelul persoanei din echipa. Despre aceasta tema am discutat in detaliu cu fiecare persona in parte, in functie de situatie pentru ca este important pentru noi ca participantii sa inteleaga mesajul corect.

O alta ideea principala expusa in training a fost si gestionarea emotiilor in cadrul echipei: a empatiei, gestionarea proprilor emotii si cum sa fim constienti de ele.

 

Pentru a intelege mai bine si tu despre ce am discutat la training-ul  de leadership, iata un mini rezumat:

 

Emotiile negative apar atunci cand situatia este in contradictie.
Emotiile pozitive apar atunci când exista congruenta motivationala.

Este nevoie sa ne adaptam stilul de leadership pe emotiile si nevoile echipei.

 

Tipologiile de Lideri, clasificate de Daniel Goleman sunt:
  1. Leaderul Vizionar
  2. Leaderul Coach
  3. Leaderul Afectiv
  4. Leaderul Democratic
  5. Leaderul ce seteaza ritmul
  6. Leaderul Impunator

Consultantul de renume mondial si cofondator al conceptului leadershipului situational  – Ken Blanchard, propune un instrument simplu de corelare a stilului de leadership cu nivelul de competenta pe pozitie a oricarei persoane, numit matricea “Competenta – Angajamanent. Principiul de baza al acestei tehnici este acela ca, pentru a fi eficient, stilul de leadership trebuie adaptat nivelului de dezvoltare pe pozitie a unui angajat.

Discutiile libere, feedbackul, schimbul de experienta intre participanti, studiile de caz si activitatile practice ale acestui curs au fost cele mai apreciate.

Ce spun team leaderii care au participat la ultima sesiune a trainigului/cursului HCC de  Team Leadership pe Coordonarea si Motivarea echipei din Cluj , persoane care vin din companii majoritare tehnice, precum: Arobs, Recognos, Smedics, FSA, Klausen si asa mai departe.

 

Participantii la training sustin ca s-au bucurat tare mult de calitatea informatiilor primite si modul  in care au fost acestea exemplificate de traineri. De asemenea, prestanta trainerilor si implicarea lor emotionala in curs dar si experienta vasta au fost doar unele dintre motivele  pentru care cursantii s-au aratat extrem de incantati de training.

 

Daca iti doresti sa participi singur sau alaturi de colegii tai la una din sesiune ce urmeaza anul acesta ne poti contacta direct pentru inscrieri

Vrei procesul complet de coordonare a echipelor? Vrei sa stii cum iti conduci echipa de la idee la rezultat? Inscrie-te la Training-ul Premium “Leadership de Coordonare si Motivare a Echipelor”, training 100% Practic, care iti ofera instrumentele de care ai nevoie in coordonarea echipelor si iti ofera raspunsuri la problemele concrete cu care te confrunti in acest moment.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.